7 неща, които правят успешните жени през януари

12.01.2018
7 неща, които правят успешните жени през януари

Това може и да е непопулярно мнение, но януари всъщност е нашият любим месец на годината. Защото това е един нов старт, време да повярваме в себе си и да дадем старт на промените в живота си. Смятаме, ако този месец се използва правилно, можем да оптимизираме цялата си година. Ето седем неща, които всички успешни жени ще правят в началото на 2018 г.

 1. Определете ключовите си цели

Не е нужно да имате цели във всяка област на живота си - взаимоотношения, пари, кариера, семейство и др .; вместо това съсредоточете се върху тези сфери, в които чувствате, че трябва да подобрите или промените нещо. За да изпъните задачите, които сте си поставили, бъдете конкретни, приоритетни и последователни. 

 2. Разбийте всяка цел на по-малки цели

Стремежът да спестиш, за да купиш къща, е страхотна цел; но също така е доста обща и неясна. Помислете какви по-малки задачи бихте могли да си поставите, за да изпълните тази цел - например да изплатите кредита си или да се заемете с допълнителна работа, която ще доведе до допълнителни доходи.

 3. Изчертайте тези по-малки цели в календара си

Сега, когато имате по-малката си цел - напр. "Спести 10,000лв допълнителен доход за годината" - запишете това в календара си. Всяко писмено обещание е по-вероятно да се спази отколкото всичко, за което само си мислим, мечтаем или говорим. По този начин всеки път, когато погледнете календара, за да видите плана си за деня или часа за следващата си среща, тази цел ще е пред очите ви и няма да ви позволи да я забравите или пренебрегнете.

 4. Оценете какво не работи през 2017 г.

Определението за лудост е: " Да повтаряш едно и  също поведение и да очакваш различни резултати". В тази връзка смятаме, че е разумно да започнете новата година, като установите какво не е работило за вас през 2017 г., за да можете да го избегнете през 2018 г. Дадено приятелство ви е причинило главоболия? Прекъснете го. Виждате нездравословен модел в начина, по който се запознавате с нови хора? Промените го. Цяла година се оплаквахте ежедневно от работата си? Време е да си намерите нова.

 5. Представете си, че пред вас стои човек, пред когото искате да се докажете

Понякога е трудно да намираме мотивация. Ето защо може да ви бъде от полза, макар, че може би ще ви прозвучи детинско, да си представите, че пред вас е човек, който (справедливо или не) не вярва във вас. Това ще ви помогне в дните, в които не се чувствате достатъчно мотивирани - по-този начин ще се ентусиазирате да им докажете, че не са прави и заслужавате тяхното уважение и признание. 

 6. Посетете WOMEN'S EXPO 2018

Независимо дали се искате да смените сферата си на работа или искате да продължите да напредвате в текущата си област, създаването на нови контакти е от решаващо значение. Идеална възможност за това е WOMEN'S EXPO, което ще се проведе на 21 и 22 януари 2018 г. в Inter Expo Center. Това е първото по рода си изложение за жени предприемачи. Събитието е организирано от „Дамски Клуб Бизнес на Високи Токчета” и  има за цел да обедини едно място представители на малкия и среден бизнес от различни сфери. Специализираното изложение ще даде възможност на фирми от всеки браншове да представят своите услуги и продукти. Участниците и посетителите ще имат възможност да научат повече за новите тенденции и стандарти, да споделят своя опит и да създадат ползотворни бизнес контакти.

  7. Събудете се един час по-рано 

По някаква причина сме склонни да взимаме решения за големи промени през януари повече, отколкото през всеки друг месец. Сега е моментът да решите да се събуждате един час по-рано и да зададете тон за останалата част от годината. След това използвайте този допълнителен час за постигане на целите си - да работите или дори просто да си почивате. Новият навик може и да не се задържи през цялата година, но може и да се изненадате колко по-добре ще ви накара да се чувствате този допълнителен час и ще се чудите как сте живяли без него до сега.

София Класик КЕТЪРИНГ

FASHION STEPS

The top fashion magazine е уеб списание, за всички, които обичат модата. В него ще можете да четете само най – актуалното за българската и чуждестранна мода. Списанието ще ви информира за любимите ви дизайнери, модели, стилисти и последните модни тенденции, ревюта, аксесоари, стилни предложения и само най – новите за сезона аутфитове. Освен това ще намерите и интересни материали за красива външност, екзотични дестинации и много други полезни статии.


Можете да ни посетите на www.fashionsteps.bg, както и на страниците във Facebook, Twitter и Instagram, четете ни и на смартфон и таблет.