ЖЕНСКАТА СТРАНА НА БИЗНЕСА с Михаела Добрева

11.02.2018
ЖЕНСКАТА СТРАНА НА БИЗНЕСА с  Михаела Добрева
Здравейте, това е рубриката ни "Женската страна на Бизнеса" където с Дамите от Дамски Клуб "Бизнес на Високи Токчета" ще се опитаме да ви представим една по-различна гледна точка за Приключението Бизнес, а именно гледната точка на Жената - Предприемач. Въпросите задава Роси Георгиева, Дамата, която се грижи за нашя фейсбук маркетинг. Днес в разговор с нея застава Дамата на Високи Токчета - Михаела Добрева.
 
 

1.Здравей и добре дошла в рубриката „Женската страна на Бизнеса“. Разкажи ни с няколко думи с какво се занимаваш, каква е твоята дейност и професия?

 Казвам се Михаела Добрева, ПР и маркетинг експерт, собственик на агенция за интегрирани маркетингови комуникации TrustPoint Agency. Занимавам се с изграждане и осъществяване на маркетингови стратегии според нуждите на всеки бизнес.

 

2.Защо избра да се занимаваш точно с това?

Беше любов от пръв поглед. Още помня първия си ден като стажант, в който имах възможност да се докосна до света на ПР, рекламата и комуникациите. Бях възхитена от атмосферта, хората, проектите и нямах търпение да навляза "в дълбоките води". След всеки проект и всяка реализирана идея бях все по-твърдо решена, че това е моята професия. Обичам работата си, защото е разнообразна и пълна с изненади и предизвикателства. Темпото не е за всеки, затова накрая оцеляват само най-добрите.

 

 3.Какво те мотивира и те кара да се развиваш?

Добрите резултати. В края на деня това, което ми носи истинско удовлетворение е да знам, че съм изпълнила идеята си и същевременно съм била полезна на клиента си. Обичам да надскачам себе си, затова след всеки успех вдигам летвата по-високо.

 

4.Вярваш ли в понятието „Бизнес по женски? Защо?

Мисля, че жените правят бизнес по много по-различен начин от мъжете. Ние сме много по-емоционални и „горим” в работата си. Имаме много по-силна интуиция и често се справяме много по-добре в комуникацията с клиенти и партньори. Съпричастност, търпение, тактичност – това са все качества, които са типично женски и са неоспоримо полезни за развитието на всеки бизнес. 

 

5.Как успяваш да балансираш между личен живот и работа?

Мисля, че всичко се крие в това да правилно да определиш кое е приоритет в дадения момент. Има дни, в които се налага да работя до късно, защото имам краен срок и важен проект. Приемам това за напълно нормално, както и всички мои близки, защото знаят, че за мен това в момента е приоритет, а след това ще им се реванширам.

 

6.Какво би посъветвала нашите последователки – как да задържат този баланс? 

Не приоритизирайте бизнеса за сметка на личния живот или обратното. В крайна сметка дори и да успеете в това, което сте избрали еднозначно, ще съжалявате и ще чувствате празнина заради липсата на другото. Не обявявайте един победител – преценявайте за всяка отделна ситуация кое е по-важно за вас в дадения момент, за да поддържате постоянен баланс.

 

7.Какво правиш, когато си на предела на силите си ?

Прекарвам време със семейството си или излизам с приятели на по чаша(и) вино. Ако имам възможност да се откъсна за малко по-дълго, обожавам да пътувам до нови близки и далечни дестинации. Това е безотказната ми рецепта за презареждане без значение колко изтощена съм била преди това.

 

8.Какво е твоето любимо мото?

„Няма начин да няма начин!”. Баща ми често го повтаря и мисля, че от него съм наследила безкрайната си упоритост и оптимизъм.

 

9.Пожелай нещо на нашите почитатели и последователи!

Не търсете лесни решения и не чакайте успеха да падне от небето. Налага се да положите много усилия, да се откажете от много неща и хора, на които преди сте държали, за да бъдете успешни. Но повярвайте ми – заслужава си!

 

За контакти с гостенката на нашето интервю – Михаела Добрева

e-mail: m.yaneva@trustpointagency.com

web: https://trustpointagency.com/ 

fb: https://www.facebook.com/trustpointagency/ 

 

ЗА ВЪПРОСИ И НАЧИНИ НА ЧЛЕНСТВО В

ДАМСКИ КЛУБ "БИЗНЕС НА ВИСОКИ ТОКЧЕТА"

свържете се с нас на: 

email: info@clubvisokitokcheta.bg

https://www.facebook.com/clubvisokitokcheta/

или ни позвънете на тел: 0889 56 00 12

 
 
 
SSD_4636_мини.jpg
SSD_4727_мини.jpg